Қуырылған қырыққабат және картоп (бандгобхи алу сабджи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 450 г қырыққабат, 2 қалампыр, 2 кардамон түйіршіктері, ұзындығы 1 даршын таяқшасы. 7,5 см, 4 ас қасық. л. еріген (ги) немесе өсімдік майы, 4 орташа картоп, аршылған және текшелерге кесілген, 1 ас қасық. л. үгітілген жаңа зімбір, 1/2 шай қасық. ұнтақталған қызыл (кайен) бұрыш, 1 шай қасық. куркума, 4 орташа қызанақ, піскен, 8 тілімге кесілген, 1 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. шай қасық. қант, 2/3 кесе (150 мл) су.
Сипаттамасы Қырыққабатты жуыңыз және оны ұсақтаңыз. Оны аздап құрғатыңыз. Электрлік кофе тартқышта батыл болыңыз немесе қалампыр, кардамон және даршын таяқшаларын ерітіндіге ұсақтаңыз. 3 ас қасық қыздырыңыз. өсімдік майының қасықтары немесе кастрюльдегі gi орташа отта. Кесілген картопты кастрюльге салыңыз да, ашық қоңыр түске дейін қуырыңыз, араластырыңыз және картоптың күйіп қалмауын қадағалаңыз. Картопты кастрюльден алыңыз да, қалдырыңыз. Қалған майды сол кастрюльге салыңыз да, оған үгітілген зімбірді қуырыңыз. Қызыл бұрыш пен куркуманы қосып, тағы бірнеше секунд қуыруды жалғастырыңыз, содан кейін туралған қырыққабатты қосып, тағы 3-4 минут қуырыңыз, қырыққабат дәмдеуіштермен араласып, күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Қызанақты, қуырылған картопты, тұзды, қантты және суды қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және барлық көкөністер жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында алдын ала дайындалған ұнтақталған тәтті дәмдеуіштермен дәмдеңіз және ақырын араластырыңыз. Бір қызығы, әлемдегі ең танымал тағамдардың кейбірі үнемі жетілдіріліп отырады. Француз классикалық тағамдарының негізінде, мысалы, "Кюизин нувель" (жаңа тағамдар) қалыптасты, ал жақында классикалық тағамдар мен "Нувельді" біріктіретін "Кюизин модерн" (заманауи тағамдар) пайда болды. Ал Италияда ең сезімтал аспаздар "La nuova cucina italiana" - жаңа итальяндық тағамдарды жақсы көреді. Керісінше, ведалық тағамдар өзгермейді. Бұл қарапайым тағам - тәтті дәмдеуіштермен дәмделген буға пісірілген көкөністер - және бүгінде жүздеген жылдар бұрынғыдай дәмді және қоректік. Дайындау уақыты 30 мин.