ПУДЛА (бұршақ ұнынан жасалған құймақ)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 2 кесе (200 г) ноқат ұны немесе кәдімгі бұршақ ұны, 1/2 кесе (50 г) ұсақ ұнтақталған бидай ұны, 1 шай қасық зире тұқымы, 1 түйір жаңа піскен ащы бұрыш, себілген және майдалап туралған, 1/4 шай қасық асафоэтида, 3/4 шай қасық куркума, 1 1/2 шай қасық тұз, 1/4 шай қасық қара бұрыш, 1 шай қасық ұнтақталған кориандр, 2 ас қасық майдалап туралған жапырақтар кориандр немесе ақжелкен, 1 1/4 кесе (300 мл) суық су, 1 шай қасық. үгітілген имбирь (мүмкіндігінше аз), 2 орташа қызанақ, майдалап туралған, 1 болгар бұрышы (міндетті емес), қуыруға арналған еріген сары май немесе май, 3 ас қасық. л лимон шырыны.
Сипаттамасы Үлкен ыдыста ноқат ұнын, бидай ұнын және келесі 8 компонентті араластырыңыз. Араластыра отырып, қалың құймақ қамыры алынғанша баяу суық су қосыңыз. Егер қамыр тым қалың болып көрінсе, қызанақ шырыны оны жұқартып жіберетінін есте сақтаңыз. Қамырға үгітілген зімбірді, қызанақ кесектерін және болгар бұрышын салыңыз. Қалдырыңыз. Табада бір ас қасық еріген сары майды немесе сары майды орташа отта ерітіңіз. Қамырды бір уақытта диаметрі 6-8 см болатын үш құймақ жасау үшін қажет мөлшерде құйыңыз. Құймақтардың толығымен дөңгелек болуы міндетті емес, бірақ олардың қалыңдығын біркелкі ұстауға тырысыңыз. Екі жағынан баяу отта қуырыңыз олар алтын қоңыр және қытырлақ болғанша (4-5 минут). Әрбір пудель үшін шамамен 1 шай қасық gi немесе сары майды пайдаланып, барлық қамырды пайдаланғанша жалғастырыңыз. Құймақтарды лимон шырынын себіңіз. Ыстық күйінде ұсыныңыз. Пудельдер кез келген көкөніс тағамдарымен жақсы үйлеседі. Қамырды дайындау уақыты - 15 мин Бір пудланы қуыру уақыты - 5 мин Бұл пудлаға арналған жалпы рецепт. Сіз оны қайнатылған немесе шикі тез қайнайтын көкөністерді, мысалы, бұршақ өскіндерін, үгітілген сәбізді, туралған ақжелкенді немесе картоптың кішкене текшелерін қосу арқылы өзгерте аласыз.