Бұл жұқа, қытырлақ крептер дәмді картоппен толтырылған -
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 1 кесе (175 г) қысқа дәнді ақ күріш 1/2 кесе (100 г) урад-дала, сұрыпталған және жуылған (урад-дала болмаған жағдайда жасымықты алыңыз) 2 түйір жаңа піскен ыстық қызыл бұрыш, туралған 1/2 шай қасық. қант 2 1/2 шай қасық. тұз 10 орташа картоп Табаны майлау үшін еріген сары май немесе өсімдік майы 4 ас қасық. л үгітілген кокос 3 шай қасық. үгітілген жаңа имбирь 4 ас қасық. л ерітілген сары май 2 шай қасық. зире тұқымы 2 шай қасық. қыша тұқымы 1 1/2 шай қасық. куркума 2 ас қасық. туралған жаңа кориандр жапырақтары 2 ас қасық. сары май
Сипаттамасы Оңтүстік Үндістанда танымал тағамдар. Оларды жаңа піскен және ыстық күйінде жеген дұрыс, сондықтан оларды пісіргеннен кейін бірден ұсыныңыз. Қызмет көрсетер алдында құймақ туралған кориандр жапырақтарына себіледі және оларға дәмдеуіш ретінде кокос жаңғағы беріледі. Күрішті жібітіп, түні бойы бөлек ыдыстарға салыңыз. Оларды шайыңыз және ағызыңыз, содан кейін біртекті, жартылай сұйық паста жасау үшін аздап су қосып, электр араластырғышта жеке-жеке қалыңдатыңыз. Алынған пасталарды үлкен ыдысқа араластырыңыз, бір туралған бұрыш, қант және бұрыш қасық салыңыз. тұз. Жақсылап араластырыңыз, ыдысты қақпақпен жабыңыз және жылы жерге 1-2 сағатқа немесе мүмкіндігінше түнде қойыңыз. Пісіруді бастамас бұрын табаны 1/2 шай қасықпен майлаңыз. еріген сары май немесе өсімдік майы және оны орташа отқа қойыңыз. Қамырды шайқауышпен шайқаңыз - ол жеткілікті сұйық болуы керек. Табаға бірнеше тамшы су тамызыңыз. Егер тамшылар секіріп, шашырап кетсе, таба дайын. Табаға 4 ас қасық қамырды құйып, қасықтың артқы жағымен ортасынан бастап айналмалы қозғалыстармен табаның түбіне біркелкі таратыңыз. Бұл диаметрі 20 см болатын жұқа доза құймағын жасауы керек. (доза құймақтарын жасау өнері аспазшының қамырды қата бастағанға дейін жаю шеберлігінде жатыр.) Құймақ қызарғанша 2-3 минут қуырыңыз. Содан кейін аударыңыз. Екінші жағын жарты уақыт пісіру керек және ол бірінші жағындағыдай қуырылмауы керек. Қамыр біткенше дозаларды пісіруді жалғастырыңыз, тек құймақ жабыса бастаған кезде табаны майлаңыз. Салма піскен кезде оларды жылы және ылғалды ұстау үшін оларды табаққа салыңыз. Картопты қайнатыңыз, қабығын аршып, шанышқымен немесе картоп тазалағышпен жақсылап езіңіз. Кокос жаңғағын, туралған бұрыштың қалған бөлігін және зімбірді ерітіндіге езіп, қалың паста жасау үшін бірнеше тамшы су құйыңыз. Орташа кастрюльде еріген сары майды немесе өсімдік майын қыздырып, араластыра отырып, оған зире мен қыша дәндерін қуырыңыз. Қыша дәндері жарыла бастағанда, кокос жаңғағы мен дәмдеуіш пастасын қосыңыз. Бір минуттан кейін оған куркума құйыңыз, содан кейін картопты, туралған кориандрді және қалған тұзды салыңыз. 5 минут қуырыңыз, содан кейін бір жағына қойыңыз. Салманы дозалар саны бойынша бөліктерге бөліңіз. Әрбір дозаның ортасына бір порцияны бір қатарға салыңыз да, дозаны екіге бүктеңіз. Енді табаға май жағып, әр дозаның екі жағын қуырыңыз. Самбар мен жаңа піскен қызанақ салаты қосылған масала доса - Оңтүстік Үндістанның дәстүрлі тағамы. Қамырды дайындау уақыты - 30 минут Ұстау уақыты-1-2 сағат немесе түнде Бір дозаны қуыру уақыты - 5 минут