Тәтті бұрыш қосылған баклажандар (байған симла мирч таркари)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1/2 шай қасық. кәдімгі зире, 1/4 шай қасық. кардамон тұқымы, 1,5 см даршын таяқшасы, ұсақталған, 1/2 шай қасық. үнді зире тұқымы (джира), 1/2 ас қасық. кориандр тұқымы, 3 қалампыр, 6 қара бұрыш, 1/4 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы, 3 ас қасық. еріген сары май немесе өсімдік майы, 1 шай қасық. қара қыша тұқымы 3 жасыл (немесе басқа) бұрыш (шамамен 450 г), сабағы мен тұқымы жоқ, ұзындығы бойынша жіңішке жолақтарға кесілген, 1 үлкен баклажан (450-570 г), текшелерге (2 см) туралған және жұмсақ болғанша буға пісірілген, 1/2 шай қасық. куркума, 1 1/4 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. туралған жаңа кинза немесе ақжелкен, 1/4 кесе (60 мл) йогурт немесе қаймақ.
Сипаттамасы Гарам масала дайындаңыз: кәдімгі зире тұқымын, кардамон, даршын, үнді зире (джера) және кориандр тұқымын, қалампыр мен қара бұрышты кофе тартқышта біріктіріп, ұнтаққа айналдырыңыз. Үгітілген мускат жаңғағын қосып, жақсылап араластырыңыз. Бір жаққа қойыңыз. Тазартылған майды немесе өсімдік майын түбі қалыңдатылған үлкен табада орташа жоғары температурада қыздырыңыз. Түтін шықпай тұрып, қыша дәндерін тастаңыз және олар сұр болып, жарылып кете бастағанша қуырыңыз. (тұқымдар пешке шашылып кетпес үшін қақпақты қолданған дұрыс.) Бұрыш кесектерін тастаңыз және көпіршіктермен жабылғанша және жұмсақ болғанша 5-7 минут қуырыңыз. Оларды ыдысқа салыңыз. Баклажандарды, жаңа ұнтақталған дәмдеуіштерді және куркуманы табаға салыңыз. Табаны ақырын шайқаған кезде, баклажандар аздап қызарғанша қуырыңыз. Қуырылған бұрыш, тұз және жаңа піскен шөптерді қосып, бәрін араластыру үшін табаны қайтадан шайқаңыз. Қаласаңыз, қызмет етер алдында йогурт немесе қаймақ қосыңыз. Бұл тағамды жасыл, қызыл немесе сары бұрышпен дайындауға болады, оған әр уақытта ерекше дәм береді және түсі әр түрлі болады. Баклажан бумен пісіріледі, содан кейін дәмделген сары майда қызарады, сондықтан калория жоғалуы барынша азайтылады. Жаңа піскен гарам масала тағамды ерекше дәмді етеді. Неше порцияға арналған: 4.Пісіру уақыты 25 мин