Жасыл бұршақ қосылған цуккини (лоуки хари матар сабджи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 3 ас қасық. л. еріген сары май немесе 1 1/2 ас қасық. л. өсімдік және тұздалмаған сары май, 1 бұршақ (немесе қалағаныңызша) ыстық жасыл бұрыш, тұқымдалған және жолақтарға кесілген, 1 шай қасық. үнді зире тұқымы (джера),8-10 кішкентай цуккини цуккини (шамамен 700 г), 1,5 см текшелерге кесілген, 1/2 шай қасық. куркума, 1 ас қасық. л. ұнтақталған кориандр, 1 1/2 кесе (375 мл) жаңа піскен жасыл бұршақ немесе мұздатылған бұршақ (шамамен 300 г), еріген, 3 ас қасық. туралған кинза, ақжелкен немесе жалбыз, 1 шай қасық. тұз.
Сипаттамасы Тазартылған майды немесе өсімдік майын екі-үш литрлік ауыр, төмен кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Ащы бұрыш пен зире қосып, қызарғанша қуырыңыз. Олармен цуккини, куркума, ұнтақталған кориандр, жаңа піскен жасыл бұршақ, шөптердің жартысы мен майды араластырыңыз (егер сіз көкөністі қолдансаңыз). Қақпақты жабыңыз және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, 10 минут қайнатыңыз. Цуккини жұмсақ болғанша ашыңыз және қуырыңыз. Егер сіз мұздатылған бұршақты қолдансаңыз, оны пісіру аяқталғанға дейін 1-2 минут бұрын қосыңыз. Тұз және қалған шөптермен дәмдеңіз, ақырын араластырыңыз және үстелге қызмет етіңіз. Өте кішкентай, әлі тұқымсыз, кәді - жасыл немесе сары кәді, сквош, бөтелке асқабақ немесе сары "Доғалы мойындар" - олардың барлығын осы тағамға бірдей сәтті пайдалануға болады. Цуккини кішкентай, ұзындығы 7-ден 15 см-ге дейін, ашық түсті, берік, қытырлақ, терісі қағаздан жұқа, жылтыр болуы керек. Пісірілген цуккини - тәтті және нәзік, ерекше, өзіне тән нәзік жағымды хош иісі бар. Бұл тағам кез келген басқа көкөністермен жақсы үйлеседі. Неше порцияға арналған: 5.Пісіру уақыты 15 мин.