Ащы күріш (масала бхат)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 2 кесе (350 г) жақсы сапалы ұзын дәнді басмати немесе басқа күріш, 3 1/2 кесе (825 мл) су, 1 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. еріген сары май немесе өсімдік майы, 2 шай қасық зире тұқымы, 2 қызыл немесе жасыл бұршақ жаңа піскен ащы бұрыш, себілген және туралған, 1 шай қасық. ұнтақталған даршын, 1 шай қасық. үгітілген жаңа имбирь, 1/2 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы, 3 ұсақталған бұршақ кардамон, 2 ас қасық. л жаңа кориандр немесе ақжелкеннің туралған жапырақтары, 2 ас қасық. л сары май.
Сипаттамасы Күрішті жақсылап шайыңыз, 15 минут жібітіңіз, содан кейін дуршлагқа 15 минут салып қойыңыз. Тұздалған суды кастрюльге салыңыз да, қатты отқа қойыңыз. Ги немесе өсімдік майын орташа мөлшердегі кастрюльге қыздырып, оған зире дәндері мен бұрышты қуырыңыз. Зире тұқымы қарайа бастаған кезде даршын, зімбір, кардамон және мускат жаңғағын қосыңыз. Тез араластырыңыз, күрішті қосып, араластыруды жалғастырыңыз. 1-2 минуттан кейін, күріш аздап қуырылған кезде, қайнаған суға құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз. Қақпақтарды көтермей және араластырмай, күріш барлық суды сіңіргенше 15-18 минут пісіріңіз. Қақпақты алыңыз да, кастрюльді бірнеше минут бойы баяу отта ашық ұстаңыз. Кардамон түйіршіктерін алып тастап, шанышқымен ақырын араластырыңыз, оған сары май мен туралған жаңа кориандр немесе ақжелкен жапырақтарын қосыңыз. Дәмдеуіш күрішті кез келген көкөніс тағамымен бірге беруге болады. Дайындау уақыты 20 мин.