Жылтыратылған сәбіз (гаджар сабджи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 30 дана. ұсақ сәбіз (шамамен 450 г), немесе 6-8 дана. орташа сәбіз, немесе 4-5 дана. ірі сәбіз, туралған, 3 ас қасық. л. еріген сары май немесе май, 2 ас қасық. л. қоңыр қант (немесе кәдімгі), 1/4 шай қасық. куркума, 1/2 шай қасық. ірі ұсақталған кардамон тұқымы, 1/2 шай қасық. ұнтақталған кориандр, 2 ас қасық. л. апельсин немесе алма шырыны, 2/3 кесе (160 мл) газдалмаған немесе газдалған минералды су, 1/2 шай қасық. тұз, 1 шымшым жаңа ұнтақталған қара бұрыш немесе ұнтақталған қызыл ащы бұрыш (кайенна), 2 ас қасық. л ірі туралған жаңа кинза немесе майдалап туралған ақжелкен, 1 шай қасық. жаңа лимон шырыны, 1/4 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы.
Сипаттамасы Сәбізді диагональ бойынша қалыңдығы 1,5 см кесектерге кесіңіз. Сәбізді сабы бар кең, аласа кастрюльге немесе қуырылған табаға бір қабат етіп орналастырыңыз. 2 ас қасық қосыңыз. қасық еріген сары май немесе сары май, қант, куркума, ұсақталған кардамон дәндері, ұнтақталған кориандр, апельсин немесе алма шырыны, су және тұз. Қайнатыңыз, қақпақты жабыңыз және отты азайтыңыз. Жас кішкентай сәбізді баяу отта 20 минутқа дейін, ал ескі үлкенін 40 минутқа дейін қайнатыңыз. Судың барлығы дерлік буланған кезде, қақпақты шешіп, отты қосыңыз. Сәбіз жабысып қалмас үшін кастрюльді шайқау кезінде ылғалдың қалған бөлігін буландырыңыз. Сәбіз жылтыр глазурьмен жабылған кезде, кастрюльді оттан алыңыз да, қалған еріген сары майды немесе сары майды, сондай-ақ бұрыш пен жаңа піскен шөптерді қосыңыз. Ингредиенттерді араластыру үшін кастрюльді шайқаңыз. Қызмет көрсетер алдында лимон шырынын себіңіз және мускат жаңғағына себіңіз. Пісіру уақыты 40 мин.