Кілегейлі картоп (экадаши роган алу)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 12 ұсақ картоп (шамамен 1 кг), аршылған, 5 ас қасық. л (75 мл) еріген сары май немесе май, 1/2 лавр жапырағы, 3 қалампыр, 3/4 кесе (180 мл) сұйық кілегей немесе сүт, 1/2 шай қасық. қара иісті бұрыш, 1 шай қасық. теңіз тұзы, 2 ас қасық. л туралған жаңа ақжелкен немесе кинза, 1 шымшым ұнтақталған қызыл бұрыш, тәтті (паприка) немесе ыстық (кайен).
Сипаттамасы Картопты төртке бөліп, әр бөлігін өткір пышақтың ұшымен екі-үш жерден тесіңіз. Сары майды немесе тазартылған майды орташа отта үлкен, түбі қалың табада қыздырыңыз. Лавр жапырағы мен қалампырды салып, майға бірнеше секунд қайнатыңыз. Картопты қосып, қуырыңыз, кейде араластыра отырып, жартылай дайын болғанға дейін, алтын түске дейін. Қуырудың орнына картопты лавр жапырағы мен қалампырмен бумен пісіруге болады (мұны алдын ала жасауға болады). Кілегей немесе сүтті құйыңыз, отты азайтыңыз және сұйықтық жартылай буланғанша және қалың тұздыққа айналғанша және картоп жұмсақ болғанша араластыра отырып пісіріңіз. Бұрыш пен тұзды себіңіз. Табаны оттан алыңыз, қақпақты жабыңыз және 1-2 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін ақырын араластырыңыз, қалампыр мен лавр жапырағын алыңыз. Картопты жаңа піскен шөптермен және паприка немесе кайен бұрышымен ыстық күйде ұсыныңыз.