Сәбіз және кокос жаңғағы қосылған күріш (гаджар пулау)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кесе (190 г) басмати күріші немесе басқа ұзын дәнді ақ күріш, 2 ас қасық. л. еріген сары май немесе өсімдік майы, 1 1/2 ас қасық. л. күнжіт тұқымы, 6 қалампыр, 6 қара бұрыш бұршағы, ұзындығы 1 даршын таяқшасы. 4 см, 3 ас қасық. л. жаңа піскен немесе құрғақ үгітілген кокос жаңғағы, 410-500 мл су, 1 1/2 кесе (шамамен 230 г) аршылған және туралған сәбіз, 1/4 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. л. мейіз.
Сипаттамасы Күрішті шайыңыз, сулаңыз және ағызыңыз. Тазартылған майды немесе өсімдік майын түбі қалың кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Түтін шықпай, күнжіт тұқымын, қалампырды, қара бұрышты, даршын таяқшасын және кокос жаңғағын майға тамызыңыз. Кокос жаңғағы алтын болғанша қуырыңыз. Күрішті құйып, күріш дәндері сәл мөлдір болғанша бірнеше минут қуырыңыз. Суды және қалған компоненттерді қосып, отты күшейтіп, қайнатыңыз. Өртті барынша азайтыңыз, тығыз жабылатын қақпақпен жабыңыз және күріш жұмсақ, көкөністер жұмсақ және барлық сұйықтық сіңгенше 20-25 минут араластырмай баяу қайнатыңыз. Отты өшіріп, күрішті қақпақтың астында 5 минутқа қалдырыңыз, сонда нәзік дәндер күш алады. Қызмет көрсетер алдында қақпақты алыңыз да, ыстық күрішті шанышқымен қопсытыңыз. Ұсақталған сәбіз жолақтары мен қуырылған ұсақталған кокос жаңғағы бар бұл алтын күріш қосылған мейізге байланысты тәтті дәмге ие. Қызмет көрсетер алдында күріштен қалампыр, қара бұрыш бұршағы мен даршын таяқшасын алып тастаған дұрыс. Бұл тағам түскі немесе кешкі асқа өте ыңғайлы. Неше порцияға арналған: 3.Пісіру уақыты 30 мин.