Хош иісті жүзім шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1/2 апельсин қабығы 1/4 шай қасық кардамон тұқымы 4 қалампыр 6 кесе (1,5 л) жүзім шырыны 1/4 кесе (60 мл) бал (міндетті емес) даршын таяқшасы ұзындығы 7-8 см 2 кесе (500 мл) газдалған су
Сипаттамасы Ангур шарбат Үйде дайындалған шырындар дүкеннен сатып алынғанға қарағанда табиғи және балғын дәмге ие. Қою қызыл жүзімнен алынған шырынның дәмі керемет. Егер сізде шырын сыққыш болмаса, жүзім шырынын келесідей жасауға болады: жүзімді ас үй процессорында ұнтақтаңыз немесе оны қолмен езіп, ұсақ електен өткізіңіз. Алынған қою пюре шырыны газдалған сумен сұйылтылады. Қабықты, кардамон тұқымын және қалампырды дәкенің кішкене бөлігіне бүктеп, түйінге байлаңыз. Жүзім шырыны мен балды (егер қолданылса) тот баспайтын болаттан немесе эмальданған үлкен кастрюльге құйып, орташа отқа қойыңыз. Қайнаған бойда оттан алыңыз. Дәмдеуіш түйіні мен даршын таяқшасын қосып, қақпағын жауып, суытыңыз. Содан кейін түйін мен даршын таяқшасын алып, шырынын тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында газдалған суды қосыңыз. Дайындау уақыты: 20 мин Өнімділік: 2 л