Кардамон қосылған қысқа тоқаш печеньесі (ілайче гаджа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кесе (250 мл) сары май, бөлме температурасында 1 шай қасық. ұсақталған кардамон дәндері 1/2 кесе (110 г) қант ұнтағы 2 1/3 кесе (300 г) ағартылмаған премиум бидай ұны 1/2 кесе (85 г) ұсақ жарма 1/4 шай қасық. тұз 1/4 шай қасық. наубайшы ұнтағы (сода).
Сипаттамасы Алдын ала пешті 120 градусқа дейін қыздырыңыз. Майды ыдысқа кардамонмен бірге шайқаңыз. Содан кейін, қантты біртіндеп қосып, жеңіл, әуе кремі алынғанша шайқаңыз. Ұнды жарма, тұз және наубайшы ұнтағымен балауыз қағаз парағына араластырыңыз. (егер жаңғақтарды қолдансаңыз, оларды қазір құрғақ ингредиенттерге қосыңыз.) Құрғақ қоспаны сары майға құйып, қамыр жасау үшін қолыңызбен жақсылап илеңіз. (қамырды миксердің көмегімен дайындау: барлық ингредиенттерді ыдысқа салыңыз да, қамырға арналған спиральдарды салғаннан кейін, төмен жылдамдықпен жақсылап араластырыңыз.) Қамырды құрғақ пісіру парағында 20-дан 25 см-ге дейінгі төртбұрышқа басыңыз. Бетіндегі сызықтармен 24 печеньені белгілеп, қамырдың бетін әр 2,5 см сайын шанышқымен тесіңіз. Бір сағат бойы бозғылт алтын түске дейін пісіріңіз (айқайламаңыз!) түстер. Пісіру парағында 10 минут бойы салқындатыңыз. Белгіленген сызықтар бойынша мұқият кесіңіз. (егер сіз печеньенің үстіне қант сеуіп алғыңыз келсе, оны пештен шығарған бойда бірден жасаңыз.) Бұл хош иісті печеньелер шотландтық қысқа печеньелерді еске түсіреді. Қаласаңыз, қамырға төрттен бір кесе ұсақталған кешью, бадам, пісте немесе жаңғақ немесе 3 ас қасық қосыңыз. л алма, шие немесе манго пюресі. Қанша порция үшін: 24.Пісіру уақыты 1 минут.