Болгар бұрышы қосылған қуырылған түрік бұршақтары (чанна аур
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 1/2 кесе (250 г) түрік бұршақтары 1 1/2 шай қасық тұз 2 ас қасық еріген сары май 2 шай қасық зире тұқымы 1-2 түйір жаңа ащы бұрыш 1 шай қасық үгітілген жаңа имбирь 1/2 шай қасық куркума 1/2 шай қасық асафоэтида 1 дюймдік кесектерге кесілген 1 жасыл болгар бұрышы 1 орташа қызанақ, майдалап туралған (тұздық үшін) 2 орташа қызанақ, 8 бөлікке кесілген.
Сипаттамасы симла мирч) Бұршақтарды түні бойы жібітіңіз (бұршақтың бір бөлігіне судың екі бөлігі). Суды ағызып, бұршақты кастрюльге салыңыз. Бұршақ үстінде қалыңдығы 7-8 см су қабаты болатындай етіп су құйыңыз. 1/2 шай қасық тұз қосыңыз. Қайнатыңыз және көбікті алып тастап, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қақпақпен жабыңыз және бұршақ жұмсақ болғанша орташа отта 40 минут-1 сағат пісіріңіз. Бұршақты елекке аударыңыз. (егер сіз тұздық жасағыңыз келсе, 125 мл қайнатпаны сақтаңыз.) Орташа отта табада еріген сары майды немесе өсімдік майын қыздырып, зире дәндерін қуырыңыз. Туралған бұрыш пен зімбірді, сосын куркума мен асафоэтиданы, содан кейін бәрін - болгар бұрышын қосыңыз. Бұрыш кесектерін қасықпен айналдыру керек. Бұрыш жұмсарып, қызарған кезде бұршақ қосып, араластыра отырып, тағы 3 минут қуырыңыз. Қалған тұзды құйыңыз. Егер сіз тұздық жасағыңыз келсе, резервтелген 125 мл суды немесе 1 туралған қызанақты қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Қызанақ кесектерімен безендірілген үстелге қызмет етіңіз. Дайындау уақыты 60 мин.