Кілегейлі саңырауқұлақ соусындағы спагетти
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 200 гр шампиньон саңырауқұлағы 1 орташа пияз 50 гр сэндвичке кесілген бекон 300 гр мұздатылған жасыл бұршақ 200 гр кілегей 1/2 кастрюль жаңа немесе 1 шай қасық. құрғақ розмарин 1 шай қасық. көкөніс сорпасы (еритін) 400 гр спагетти тұзы, ақ бұрыш 1-2 ас қасық. тұздықтарға арналған жеңіл қоюландырғыш
Сипаттамасы Кілегейлі саңырауқұлақ соусындағы спагетти (ас үй:Итальяндық) Дайындау: 1. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жуыңыз және екі-төрт бөлікке кесіңіз. Пиязды тазалап, майдалап тураңыз. 2. Беконды жіңішке етіп турап, айналдыра отырып, майсыз табада қабыққа дейін қуырыңыз. Пияз мен саңырауқұлақтарды қосып, араластыра отырып, аздап қуырыңыз. Бұршақ құйыңыз. 3. Кілегей мен 1/4 литр су құйыңыз. Қайнату үшін. Розмаринді жуыңыз және жапырақтарды сабақтарынан бөліңіз. Кілегейге розмарин мен сорпаны қосыңыз. Тұздықты төмен немесе орташа отта шамамен 10 минутқа қалдырыңыз. 4. Осы уақытта спагетиді жақсы қайнап жатқан тұзды суға құйып, 8-10 минут қайнатыңыз. 5. Көкөністерге розмарин қосылған тұздықты араластырыңыз. Тұздықтар үшін қоюландырғышты қосыңыз және қайнатыңыз. Тұздыққа тұз бен бұрыш қосып, дәмдеуіш қосыңыз. 6. Спагеттиден суды ағызып, жақсылап ағызып жіберіңіз. Макарон мен кілегейлі саңырауқұлақ соусын араластырыңыз. Табаққа салыңыз. Тағамға арналған сусын: салқындатылған ақ шарап.