Томат-шарап соусындағы макарон өнімдері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 250 гр шампиньон саңырауқұлағы лимон шырыны 1 шай қасық. еріген сары май тұзы 2 пияз 2 ас қасық.л өсімдік майы 2 лавр жапырағы 500 гр қызанақ (оралған) 100 мл қызыл шарап (мысалы, "Чианти" (чианти)) 150 мл Gemнsebrнhe (еритін) 500 гр макарон (мысалы, Пенне Ригаты) 50 гр суық ысталған ветчина жұқа тілімдерге 50 гр пармезан бір бөлікке 1/2 түйір насыбайгүл бұрыш
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) 1. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, аяқтың ұштарын кесіңіз. Саңырауқұлақтарды тілімдерге кесіңіз, лимон шырынын себіңіз. Ыстық еріген сары майға, тұзға қуырыңыз да, бір жаққа қойыңыз. 2. Пиязды тазалап, кішкене текшелерге бөліп, кастрюльге ыстық өсімдік майына қуырыңыз. Лавр жапырағын, қызанақты, қызыл шарапты және сорпаны қосыңыз. Баяу отта 10 - 15 минут қайнатыңыз. 3. осы уақытта макаронды қаптамадағы нұсқауларға сәйкес пісіріңіз. Ветчинаны ені 1 см жолақтарға кесіңіз. Пармезанды ірі үккіштен өткізіңіз немесе көкөністерді тазартуға арналған пышақпен кең жолақтарды кесіңіз. Насыбайгүлді жуыңыз, суды шайқаңыз және жапырақтарын кесіңіз. 4. Ветчина мен ірімшікті қызанаққа араластырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Тұздықты макаронмен араластырыңыз (алдын ала ағызып жіберіңіз) және үстелге қызмет етіңіз. Пармезан ірімшігі мен насыбайгүл себіңіз. Ескертпе: Лавр жапырағының өзіне тән қасиеттері бар. Зәйтүн түсті лавр ағашының жапырақтары соустар мен сорпаларға ащы дәм береді. Ең хош иісті - кептірілген лавр жапырақтары. олар пісірілген ыдыста неғұрлым ұзақ отырса, соғұрлым ол хош иісті болады.