Лимон шөпі қосылған тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер лимонграстың 1 сабағы 4 лимон жапырағы (лимон жапырақтары) 1 галант тамыры (шамамен. 3 см) 250 гр шампиньон саңырауқұлағы 2 қызанақ 1-2 шай қасық. қызыл чили пастасы 500 гр тауық етінің филесі 400 мл кокос сүті (1 банка) 4 ас қасық.л лимон шырыны 4 ас қасық.л балық соусы
Сипаттамасы Дайындау уақыты: 20 мин. Лимон шөбін жуыңыз және 4 бөлікке кесіңіз, лимон жапырақтарын бірнеше рет айналдырыңыз, галгантты жуыңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз және текшелерге кесіңіз. Тауық етінің филесін ені 1 см жолақтарға кесіңіз. Кокос сүтін жылытып, оған лимон шөбін, лимон жапырақтары мен галгантты салыңыз. Кокос сүтін орташа отта шамамен 2 минут қайнатыңыз. 3/4 литр су құйып, қыздырыңыз. Ет, саңырауқұлақ және қызанақты қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Чили пастасы, балық соусы және лимон шырынын дәмдеңіз. Қызмет көрсетер алдында лимон шөбі мен лимон жапырақтарын алып тастаңыз.