Балық қосылған қызыл карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр Ніл алабұғасының филесі 200 гр асшаян 6 ұзын жасыл бұршақ түйіршіктері немесе жас бұршақ түйіршіктері Пиязы бар жасыл пияздың 2 сабағы 220 гр бамбук өскіндері (1 кішкене банка) 2 ас қасық өсімдік. май 400 мл кокос сүті (1 банка) 1 шай қасық. қызыл карри пастасы 3 лимон жапырағы 2 ас қасық.л. балық соусы 1 ас қасық.л. қант Тай насыбайгүлінің 4 жапырағы
Сипаттамасы 4 порция үшін алабұға филесін 2х2 см кесектерге кесіңіз, асшаяндарды жуыңыз және ағызыңыз, бамбук өскіндерінен сұйықтықты ағызыңыз. Бұршақ пен жасыл пиязды ұзындығы 1 см кесектерге кесіңіз. Лимон жапырақтарын бірнеше рет бүктеңіз. Өсімдік майын вок ыдысында немесе табада қыздырыңыз да, оған карри пастасын қуырыңыз. Онда 100 мл кокос сүтін құйыңыз. Бұршақ, пияз және бамбук өскіндерін қосып, аздап қуырыңыз. Қалған кокос сүті мен лимон жапырақтарын қосып, қайнатыңыз. Отты азайтыңыз. Тұздыққа балық пен асшаяндарды салып, 5-10 минут қайнатыңыз. Бұл жағдайда балықты араластырмаңыз, әйтпесе ол құлап кетеді. Балық соусымен және қантпен дәмдеңіз, насыбайгүл жапырақтарын араластырыңыз. Қызмет көрсетер алдында ыдыстан лимон жапырақтарын алып тастаңыз.