Ащы тауық етінен жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр тауық етінің филесі 1 сабақты лимон шөпі (Лимонграс) 2 ас қасық.л. балық соусы 4 лимон жапырағы пиязы бар жасыл пияздың 2 сабағы бір лимонның шырыны 2 ас қасық.л. қант 2 шай қасық. чили пастасы 2 ас қасық.л. крахмал мөлшері жоғары күріш (Индонез. Ketan) Декорация үшін: кориандр, жалбыз жапырақтары және салат
Сипаттамасы 4 порция үшін Күрішті майсыз табада алтын қоңыр түске дейін қуырыңыз. Ерітіндіде ұсақтаңыз. Тауық етінің етін тураңыз. Лимон шөбін де тураңыз. Лимон жапырақтарын қайшымен кішкене бөліктерге кесіңіз. Жасыл пиязды ұзындығы 1 см кесектерге кесіңіз. Табада лимонграсс, балық тұздығы және 2 ас қасық қосылған тауық филесін сөндіріңіз.л су. Тауық үнемі сұйықтықта болуы керек, сондықтан ол буланып кетсе, көбірек су қосуға болады. Табаны оттан шығарып, оған жасыл пиязды, лимон жапырақтарын, лимон шырынын және чили пастасын қосыңыз. Салатты салат жапырақтарына жылы күйінде салып, ұнтақталған күрішке себіңіз. Кориандр мен жалбыз жапырақтарымен безендіріңіз.