Тәтті және қышқыл тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 гр тауықтың төс еті филесі 2 ас қасық.л. жеңіл соя соусы 1 үлкен пияз 2 қызанақ 1/2 қияр 1 қызыл паприка 300 гр текшеленген ананас (1 кішкене банка) 2 түйір сарымсақ 2 ас қасық крахмал 4 ас қасық өсімдік майы 4 ас қасық кетчуп 3 ас қасық балық тұздығы 4 ас қасық қант 3 ас қасық ақ шарап сірке суы
Сипаттамасы 4 порция үшін тауықты жолақтарға кесіңіз және жеңіл соя соусында маринадтаңыз. Пиязды, қызанақты, қиярды және паприканы шамамен 1 х 1 см текшелерге кесіңіз. Ананас шырынын төгіп тастаңыз, шырынын жинаңыз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз. Крахмалды 3 ас қасықпен араластырыңыз.л су. 2 ас қасық қыздырыңыз.л өсімдік майын дөңес түбі бар кастрюльге (вок) немесе табаға салып, тауық етінің етін қуырыңыз. Етті алып тастаңыз және бір жаққа қойыңыз. Вокты немесе табаны майлықпен сүртіңіз де, қалған майды сол жерге құйыңыз, қыздырыңыз. Сарымсақты алтынға дейін қуырыңыз. Қуыруды араластыра отырып, қызанақ, пияз, қияр және ананас қосыңыз. Кетчуп, балық тұздығы мен ананас шырынын қосыңыз, қайнатыңыз. Сірке суын, қант пен дәмдеуіштерді қосыңыз. Крахмалды араластырыңыз және бәрін қайнатыңыз. Тауық етінің филесін тұздыққа құйып, араластырыңыз.