Шошқа еті мен ананас қосылған карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр шошқа филесі 300 гр ананас кесектерге (1 кішкене банка) 400 мл кокос сүті (1 банка) 2 ас қасық өсімдік майы 1/2 шай қасық лимон шырыны 2 шай қасық қызыл карри пастасы 2 ас қасық балық тұздығы 1 ас қасық қоңыр қант
Сипаттамасы 4 порция үшін Шошқа етін ұзындығы 2 см және ені 1 см жолақтарға кесіңіз. Ананастан сұйықтықты төгіп тастаңыз. Өсімдік майын карри пастасымен бірге пиязшықта (вок) немесе табада қыздырыңыз. Етті сол жерге салып, қуырыңыз. Кокос сүтін құйып, тез қайнатыңыз. Лимон шырынын, балық соусын және қантты қосыңыз. Соңында ананас қосып, бәрін тағы бір рет қайнатыңыз. Кеңес: Тағамды туралған жасыл пиязбен пиязбен безендіріп, күрішпен бірге ұсыныңыз.