Жұмыртқа мен көкөністер қосылған қуырылған күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер пиязшықтары бар жасыл пияздың 3 сабағы 2 қызыл паприка 200 гр жас бұршақ түйіршіктері 1 стакан күріш (300 гр) 2 ас қасық.л өсімдік майы 2 жұмыртқа 2 ас қасық.л балық тұздығы 1 ас қасық.л қызанақ кетчупі 1 шай қасық. қант
Сипаттамасы 4 порция үшін Суды кастрюльге қайнатыңыз және оған күріш құйыңыз. Жұмсақ қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз, қақпағы жоқ, содан кейін артық суды төгіп тастаңыз. Күрішті сәл суытыңыз. Күріш пісіп жатқанда, жасыл пиязды ұзындығы 2 см кесектерге кесіңіз де, паприка қабығын аршып, текшелерге кесіңіз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, оған паприка мен бұршақ түйіршіктерін құйыңыз. Араластыра отырып қуырыңыз. Көкөністерді бір жаққа жылжытыңыз, жұмыртқаны бос орынға бөліңіз, ақуыз мен сарысын араластырыңыз, қуырыңыз. Көкөністермен бірге араластырыңыз. Жасыл пиязды қосып, аздап қуырыңыз. Осыдан кейін бірден күрішті қосып, бәрін жақсылап араластырып, өте ыстық болғанша пісіріңіз. Балық тұздығымен, кетчуппен және қантпен дәмдеңіз 1-кеңес: Қуырылған күріш суықта да дәмді болады және тоңазытқышта екі күн сақталады. 2-кеңес: Пиязбен бірге майдалап туралған сарымсақ түйірін де қуыруға болады (сонымен қатар өте дәмді!)