Қызанақ қосылған қуырылған күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2 пияз 3 пияз қосылған жасыл пияздың сабағы 3 қызанақ 1 үлкен кесе күріш (300 гр) 2 ас қасық өсімдік майы 2 ас қасық балық тұздығы 1 ас қасық томат кетчупі 1 шай қасық қант
Сипаттамасы 4 порция үшін Суды кастрюльге қайнатыңыз және оған күріш құйыңыз. Жұмсақ қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз, қақпағы жоқ, содан кейін артық суды төгіп тастаңыз. Күрішті сәл суытыңыз. Күріш пісіп жатқанда, пияз мен қызанақты текшелерге, жасыл пиязды ұзындығы 2 см кесектерге кесіңіз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, пиязды сол жерге құйыңыз. Қуыру үшін. Сондай-ақ, қызанақ пен жасыл пиязды қосып, аздап қуырыңыз. Содан кейін күрішті бірден қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз, өте ыстық болғанша қуырыңыз. Балық тұздығымен, кетчуппен және қантпен дәмдеңіз 1-кеңес: Қуырылған күріш суықта да дәмді болады және тоңазытқышта екі күн сақталады. 2-кеңес: Пиязбен бірге майдалап туралған сарымсақ түйірін де қуыруға болады (сонымен қатар өте дәмді!)