Күріш кеспесі қосылған кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 300 гр күріш кеспесі (ені 2 см немесе тар) 500 гр брокколи 500 гр кальмар немесе маргаритка 1 үлкен пияз 3 ас қасық өсімдік майы 3 ас қасық тәтті соя тұздығы 3 ас қасық балық тұздығы 1 ас қасық қант
Сипаттамасы 4 порция үшін Суды кастрюльге қайнатыңыз және ондағы кеспені шамамен 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін кеспені суық сумен шайып, ағызып жіберіңіз. Брокколиді тазалаңыз, кесіңіз және тұзды суға 3 минут қайнатыңыз. Суды ағызып, брокколиді бір жаққа қойыңыз. Кальмарды ұзына бойына төрт бөлікке бөліп, бір жағынан крестпен кесіңіз. Содан кейін ені 1 см және ұзындығы 2 см жолақтарға кесіңіз. Пиязды тазалап, үлкен текшелерге кесіңіз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, кальмар мен пиязды сол жерге салыңыз. Жоғары отта шамамен 2 минут қуырыңыз. Брокколиді қосып, барлығын бірге қуырыңыз. Содан кейін кеспені күріш пен соя тұздықтары мен қантпен бірге қосып, өте ыстық болғанша пісіріңіз.