Ірімшік қыртысы бар макарон қабықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 12 үлкен макарон қабығы тұзы 250 гр брокколи 2 шай қасық көкөніс сорпасы (еритін) 200 гр шампиньон саңырауқұлағы 1 кішкене пияз 15 гр сары май немесе маргарин 100 гр кілегей 2-3 ас қасық.л тұздықтарға арналған жеңіл қоюландырғыш ақ бұрыш 4-5 ас қасық.л лимон шырыны 150 гр краб еті 75 гр үгітілген Гуда ірімшігі
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Макарондарды жеткілікті мөлшерде тұзды суға шамамен 10 минут қайнатыңыз. 2. Брокколиді тазалаңыз, жуыңыз және бұтақтарға бөліңіз. 1/4 литр суды қайнатыңыз, сорпаны араластырыңыз. Онда брокколиді 5 минут қайнатыңыз. Ағызып жіберіңіз, сорпаны жинаңыз. 3. Саңырауқұлақтарды жуыңыз, тазалаңыз, екіге немесе төртке бөліңіз. Пиязды аршып, майдалап тураңыз. Өсімдік майын қыздырыңыз, үстіне саңырауқұлақтар мен пиязды қуырыңыз. Көкөніс сорпасы мен кілегеймен жабыңыз. Қайнатыңыз және тұздықтар үшін қоюландырғышты қосыңыз. Тағы бір рет қайнатыңыз және тұз, бұрыш және лимон шырынын қосып дәмдеңіз. 4. Макароннан суды төгіп тастаңыз және оларды ағызып жіберіңіз. Брокколиді краб етімен араластырыңыз. "Қабықтарды" қоспамен толтырып, ыстыққа төзімді 4 кішкене қалыпқа немесе бір үлкен қалыпқа салыңыз. Тұздықты үстіне жайыңыз. Ірімшік себіңіз. Алдын ала қыздырылған пеште жоғарыдан пісіріңіз (электронды пеш: 225 С / газ. плита: 4 -қадам) 15-20 минут ішінде алтын қоңыр түске дейін. Сусын: салқындатылған раушан шарабы.