Шпинат пен ірімшік қосылған киш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 8 порция үшін: 1 кг шпинат 1 түйір сарымсақ 2 пияз 100 гр шампиньон саңырауқұлағы 1 ас қасық.л еріген сары май тұз бұрышы 2 ас қасық.л Сгиме fraоche 1 пакет (200 гр) жұмсақ көк ірімшік 1 пакет (230 гр) жапырақты қамыр 2 ас қасық.л қарағай жаңғағы пішінге арналған май
Сипаттамасы (тағамдар: француз) Дайындау: 1. Шпинатты жуыңыз, сұрыптаңыз және ағызып жіберіңіз. Пияз мен сарымсақты аршып, майдалап тураңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жуыңыз және тілімдерге кесіңіз. 2. Ыстық еріген сары майға шамамен 5 минут араластыра отырып, жақсылап қуырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз және табадан алыңыз. Сарымсақ пен пиязды бір табада қуырыңыз. Шпинат пен бұқтыруды қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Сгиме fraоche араластыру керек. 3. Ірімшікті тілімдерге кесіңіз. Қамырдан жасалған қамырды майланған киш пішініне (28 см) салыңыз. Қамырға шпинат, саңырауқұлақтар мен ірімшікті жайыңыз. Қарағай жаңғағын себіңіз. Алдын ала қыздырылған пеште (электр плитасы: 200 шС/газ плитасы: 3-қадам) шамамен 40 минут пісіріңіз.