Қуыруға арналған табада дәмді макарон
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 2 орташа пияз 250 гр шампиньон саңырауқұлағы 250 гр сәбіз 200 гр қысқа макарон (мысалы, тортильони) тұзы, аздап кайен бұрышы 300 гр сорпада қуырылған шұжық 1 ас қасық.л өсімдік майы 50 гр ысталған шошқа майы 200 гр кілегей 1/2 л мөлдір сорпа (еритін) 100 гр мұздатылған бұршақ 1-2 ас қасық.л тұздықтарға арналған жеңіл қоюландырғыш 1/2 шоқ ақжелкен
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Пиязды тазалап, тураңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жуыңыз және екіге немесе төртке бөліңіз. Сәбізді тазалаңыз, жуыңыз және тілімдерге кесіңіз. 2. Макарондарды жеткілікті мөлшерде қайнаған тұзды суға шамамен 12 минут қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз. 3. Шұжық кесектерін қабықтан тұшпара түрінде сығып алыңыз. Қуыруға арналған табада өсімдік майын қыздырыңыз, шұжық тұшпарасын қызарғанша қуырыңыз. Шошқа майын текшелерге ұсақтап тураңыз. Шұжықты табадан алыңыз, шошқа майы мен пиязды шұжық астындағы майға қуырыңыз. Сәбіз мен саңырауқұлақтарды қосып, бұқтырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. 4. Кілегей мен сорпаны қосыңыз. Шұжық тұшпарасы мен бұршақты сол жерге салыңыз. Барлығын шамамен 10 минут қайнатыңыз, тұздықтар үшін кек алушыны араластырыңыз және қайнатыңыз. Макаронды араластырыңыз және тұздықта қыздырыңыз. Тағы бір рет дәмдеуіштермен дәмдеңіз. сарымсақты жуыңыз, тураңыз және макаронға себіңіз. Сусын: салқын сыра.