Сәбіз және насыбайгүл соусы қосылған спагетти
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 500 гр сәбіз 1 орташа пияз 1 түйір сарымсақ 50 гр жержаңғақ 2 ас қасық.л өсімдік. майлар (мысалы, зәйтүн майы) 1-2 шай қасық. сорпа (еритін) 400 гр спагетти (мысалы, ақ және жасыл) тұз, 100 гр кілегей тәтті паприка, қант 1/2 байлам/насыбайгүл пакеті
Сипаттамасы Сәбіз және насыбайгүл соусы қосылған спагетти (ас үй:Итальяндық) Дайындау: 1. Сәбізді тазалаңыз және жуыңыз. Сәбізді ұсақтап тураңыз (біреуінен басқа) ұсақ кесектерге. Пияз мен сарымсақты тазалаңыз. Ұсақ турап тураңыз. 2. Жержаңғақтарды қуырыңыз, табадан алыңыз. Пиязды, сарымсақты және сәбізді өсімдік майына қуырыңыз. 1/2 литр су құйыңыз. Сорпаны қайнатыңыз және араластырыңыз. Қақпақпен жабылған күйде шамамен 20 минут пісіріңіз. 3. Қалған сәбізді кішкене текшелерге кесіңіз. Спагеттиді қайнаған тұздалған судың жеткілікті мөлшерінде 8-10 минут қайнатыңыз. 4. Сәбізді пюре етіп езіңіз. Кремді араластырыңыз. Тұздықты тұз, паприка және қантпен дәмдеңіз. Сәбіз текшелерін қосып, шамамен 5 минут қайнатыңыз. 5. Насыбайгүлді жуып, бірнеше жапырақ қалдырып, жолақтарға кесіңіз. Жержаңғақпен бірге тұздыққа қосыңыз. 6. Спагеттиді ағызып жіберіңіз және тұздықпен бірге табақтарға салыңыз. Резервтелген насыбайгүлмен безендіріңіз.