Қырыққабат және тартылған шұжық қосылған макарон өнімдері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 800 гр қайнатылған картоп 1 пияз 2 ас қасық.л еріген сары май 1 банка (850 мл) қышқыл қырыққабат 1 лавр жапырағы 1 ас қасық.л арша жидектері тұз, аздап қант, бұрыш 1 ас қасық.л (20 гр) ұн 2 ас қасық.л (40 гр) жарма 4 сарысы + 4 жұмыртқа 30-40 гр ысталған шошқа майы Тартылған шұжықтың 2 үлкен бөлігі (шамамен. әрқайсысы 125 гр), аздап ақжелкен
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Картопты жуып, шамамен 20 минут қайнатыңыз. Пиязды тазалаңыз, текшелерге кесіңіз. 1 ас қасық қуырыңыз.л еріген сары май. Қырыққабатты қосып, жақсылап қуырыңыз. 1/4 литр су, лавр жапырағы мен арша жидектерін қосыңыз. Тұз және қантпен дәмдеңіз және қақпақпен жабыңыз, шамамен 30 минут. 2. Картопты тазалаңыз, жақсылап езіңіз. Оған ұнды, жарманы, аздап тұзды және сарысын араластырыңыз. Ұн себілген қолмен макарон массасынан саусақтың қалыңдығына дейін қалыптастырыңыз. Қайнаған тұзды суға жеткілікті мөлшерде құйыңыз және олар қалқып шыққанша шамамен 3 минут тұрыңыз. Суды төгіп тастаңыз. 3. Макаронды 1 ас қасық қуырыңыз.л еріген сары майды қызарғанша. Қырыққабатты араластырыңыз. 4. Шошқа майын текшелерге кесіңіз, қуырыңыз және макаронға себіңіз. Тартылған шұжықты екіге бөліп, шошқа майының астынан майға қуырып, жылы жерге қойыңыз. Қуырылған 4 қуырылған саңырауқұлақты қуырыңыз. Барлығын табақтарға салыңыз. Ақжелкенді жуыңыз, тураңыз, ыдысқа себіңіз. Сусын: қара сыра.