Тартылған ет қосылған картоп қамырынан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 500 гр қайнатылған картоп 1 жұмыртқа 150 гр + аздап + 1 ас қасық.л ұн, тұз, мускат жаңғағы, ақ бұрыш 2.Пияз сабағы, 1/2 кастрюль жаңа піскен немесе 1 шай қасық. құрғақ майоран 2,0 г шикі тартылған шошқа еті, 1 ас қасық.л өсімдік майы 2,8 л сүт, 1 шай қасық мөлдір сорпа (еритін), 1-2 ас қасық. л май
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Картопты жуып, шамамен 20 минут қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз, картопты тазалаңыз және езіңіз. Ыстық күйінде картоп бастырғышынан өткізіңіз. Картоп пюресіне жұмыртқа мен 150 гр ұнды араластырыңыз. Тұз және мускат жаңғағымен дәмдеңіз. Шамамен 10 минутқа қалдырыңыз. 2. Пиязды тазалаңыз және жуыңыз. Пияздың жасыл түстерін сақиналарға кесіңіз, ақ бөлігін тураңыз. Майоранды жуыңыз, тураңыз. Фаршты, туралған пиязды және майоранның 2/3 бөлігін араластырыңыз. Дәмдеуіштермен дәмдеуге болады. 3. қамырды 4 бөлікке бөліңіз. Көлемі 12х21 см болатын қабаттарды ұн себілген бетке жайыңыз. Әрбір қабаттан 6 тіктөртбұрышты (6 x 7 см) кесіңіз. 12 тіктөртбұрышқа 1 ас қасық салыңыз.л тартылған ет. Қамырдың шеттерін сумен себіңіз. Толтырманы қалған тіктөртбұрыштармен жабыңыз. Шеттерін мұқият қысыңыз. Қайнаған тұзды суда шамамен 10 минут қайнатыңыз. Ағызып жіберсін. 4. Пиязды ыстық өсімдік майына қуырыңыз. 1 ас қасық себіңіз.л ұн, оны бумен пісіріңіз. Сүтті құйыңыз, қайнатыңыз, сорпаны араластырыңыз. Тұздықты шамамен 5 минут қайнатыңыз және дәмдеуіштермен дәмдеңіз. 5. Тұшпараны ыстық сары майға 3-4 минут алтын түске дейін қуырыңыз. табақтарға орналастырыңыз және қалған майоранмен себіңіз.