Апельсин қосылған үйрек төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 600 гр жасыл бұршақ 2-3 үйрек төсі (әрқайсысы 350 гр) тұз, ақ бұрыш 1 ас қасық.л өсімдік майы 4 кішкене апельсин 1 орташа пияз 8-12 мұздатылған картоп бұрышы (құймақ) үшбұрыш түрінде (rцsti-Ecken)(пеш үшін) 1 банка (400 мл) қалың құс сорпасы 1-2 ас қасық.л маринадталған жасыл бұрыш бұршағы 1-2 шай қасық. крахмал 1 ас қасық.л май немесе маргарин
Сипаттамасы (тағамдар: француз) Дайындау: 1. Бұршақтарды тазалаңыз, жуыңыз. Етті суға шайыңыз, сулаңыз және дәмдеуіштермен дәмдеңіз. Өсімдік майын қыздырыңыз. Оған етті қуырыңыз және орташа отта шамамен 20 минут қуырыңыз. 2. 2 апельсинді тазалаңыз (ақ қабығымен бірге) және тілімдерге кесіңіз. 2 апельсиннің шырынын сығып алыңыз. Шамдарды тазалаңыз, майдалап тураңыз. 3. Картоптың бұрыштарын алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз (электр плитасы: 200 шС / газ плитасы:3-қадам) шамамен 20 минут. Бұршақтарды аздап тұздалған суда шамамен 15 минут қайнатыңыз. 4. Етті қыздырыңыз. Май қосыңыз. Апельсин дөңгелектерін қуырыңыз және табадан алыңыз. Оған банкадағы сорпаны және апельсин шырынын құйып, аздап қайнатыңыз. Жасыл бұрыш қосыңыз. Крахмал мен 2 ас қасық араластырыңыз.л су құйып, сорпаны қоспамен қоюлатыңыз. Дәмдеуіштермен дәмдеңіз. 5. Бұршақтардан суды төгіп тастаңыз. Пиязды ыстық майға салып, бұршаққа қосыңыз. Табаққа орналастырыңыз және қызмет етіңіз. Сусын: күшейтілген қызыл шарап.