Азиялық стильдегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 500 гр майсыз сиыр еті Пияз қосылған жасыл пияздың 4 сабағы 2 түйір сарымсақ 2,5 см жаңа зімбір тамыры 2 сәбіз 2 кішкене пияз сабағы 1 балдыркөк сабағы 100 гр жас бұршақ түйіршіктері 3 ас қасық.л жержаңғақ майы тұз, бұрыш 3 ас қасық.л соя соусы 3 ас қасық.л құрғақ ақ шарап 2 ас қасық.л жаңа туралған кориандр 2 ас қасық.л қара бұршақ соусы
Сипаттамасы 4 порцияға арналған: 1. Етті жолақтарға кесіңіз. Жасыл пиязды аршып, тураңыз. Сарымсақ пен зімбірді тазалаңыз, текшелерге кесіңіз. Сәбізді тазалаңыз, пияз мен балдыркөктің түбін кесіңіз, бәрін текшелерге кесіңіз. Жас бұршақ бүршіктерін жуыңыз және құйрықтарынан тазалаңыз. 2. Майды дөңес түбі бар ыдыста қыздырыңыз (вок), оған жасыл пиязды, сарымсақ пен зімбірді салыңыз. Орташа отта 4 минут қуырыңыз. Етті қосып, жоғары отта 3 минут қайнатыңыз. Дәмдеуіштермен дәмдеңіз. 3. Қалған көкөністерді, соя соусын және шарапты қосып, жоғары отта шамамен 4 минут қуырыңыз. Кориандр мен бұршақ соусын қосып, шамамен 1 минут қыздырыңыз. Дереу қызмет етіңіз. Кеңес: - Етті жұқа жолақтарға кесу оңайырақ, егер қойсаоның алдында мұздатқышта бір сағатқа. Өте өткір пышақпен немесе аспаздық балтамен кесіңіз (саусақтарыңызды қорғаңыз!) - Бұл тағаммен минералды су, көк шай немесе сыра жақсы үйлеседі. - Бұл тағам толық түскі асты құрайды, бірақоған күріш кеспесін басуға болады. Қызмет көрсетер алдында оны қайнаған суға 5 минут салып қою жеткілікті.