Кешью жаңғағы қосылған тауықтың төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 500 гр тауық етінің филесі 5 ас қасық.л өсімдік майы 100 гр тұздалмаған кешью жаңғағы 3 пияз қосылған жасыл пияз сабағы 2 қызанақ 200 гр шампиньон саңырауқұлағы соя соусы 2 ас қасық өсімдік майы 2 ас қасық балық соусы 2 ас қасық устрица соусы 1 ас қасық қант
Сипаттамасы 4 порция үшін тауықты жолақтарға кесіңіз, соя соусында және аздап өсімдік майында 10 минут бойы маринадтаңыз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, үстіне жаңғақтарды қызарғанша үнемі араластыра отырып қуырыңыз. Жаңғақтарды саңылаулы қасықпен алыңыз да, артық майды кетіру үшін аспаздық пергаментке салыңыз. Жасыл пиязды жуыңыз, ұзындығы 2 см кесектерге кесіңіз. Қызанақты жуыңыз және үлкен текшелерге кесіңіз. Майды қыздырыңыз, оған тауық етін салыңыз да, 2 минут қуырыңыз. Қызанақ, пияз, шампиньон саңырауқұлақтары мен кешью қосып, араластыра отырып, бәрін бірге қысқа уақыт қуырыңыз. Отты азайтып, тағамды балық пен устрица соустары мен қантпен дәмдеңіз. Кеңес: Бұл тағамды тауықтың алдында қуырылған сарымсақпен де дайындауға болады.