Асшаяндар қосылған қуырылған күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 400 гр орташа аршылған асшаян бұрыш 1 пияз 1 қызанақ 2 пияз қосылған жасыл пияз сабағы 1 үлкен кесе күріш (300 гр) 2 ас қасық өсімдік майы 2 ас қасық балық тұздығы 1 ас қасық соя тұздығы 1 ас қасық кетчуп 1 шай қасық қант
Сипаттамасы 4 порция үшін Суды кастрюльге қайнатыңыз және күрішті сол жерде ұйықтатыңыз. Жұмсақ қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз, қақпағы жоқ, содан кейін артық суды төгіп тастаңыз. Күрішті сәл суытыңыз. Күріш пісіп жатқанда, асшаяндарды жуып, бұрышпен дәмдеңіз. Пияз мен қызанақты текшелерге, жасыл пиязды ұзындығы 2 см кесектерге кесіңіз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, асшаяндарды сол жерге құйыңыз. Қызыл түске дейін қуырыңыз. Табадан алыңыз да, бір жаққа қойыңыз. Пиязды табаға немесе вокқа құйып, араластыра отырып, қуырыңыз. Қызанақ пен жасыл пиязды қосып, аздап қуырыңыз. Содан кейін күрішті бірден қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз, өте ыстық болғанша қуырыңыз. Асшаяндарды қосып, араластырыңыз. Балық тұздығымен, кетчуппен және қантпен дәмдеңіз 1-кеңес: Қуырылған күріш суықта да дәмді болады және тоңазытқышта екі күн сақталады.