Шошқа еті қосылған қуырылған күріш кеспесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 300 гр күріш кеспесі (ені 2 см немесе тар) 400 гр шошқа еті 1 ас қасық.л өсімдік майы 1 ас қасық.л соя соусы 500 гр брокколи 3 ас қасық.л өсімдік майы 2 жұмыртқа 3 ас қасық.л балық соусы 3 ас қасық.л тәтті соя соусы 1,5 ас қасық.л қант
Сипаттамасы 4 порция үшін шошқа етінің филесін жолақтарға кесіп, өсімдік майы мен соя соусында маринадтаңыз. Кәстрөлде суды қайнатыңыз және ондағы кеспені шамамен 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін лапшаны суық сумен шайып, ағызып жіберіңіз. Брокколиді тазалаңыз, кесіңіз және тұзды суға 3 минут қайнатыңыз. Суды ағызып, брокколиді бір жаққа қойыңыз. Өсімдік майын дөңес түбі бар қазанда (вок) немесе табада қыздырыңыз. Шошқа етін сол жерге салыңыз да, қуырыңыз. Етті табаның шетіне қарай итеріп, жұмыртқаны бос орынға ұрып, сарысы мен ағын араластырып, қуырыңыз. Етпен араластырыңыз да, бәрін қайтадан бір жаққа жылжытыңыз. Брокколиді қосып, 5 минут қайнатыңыз. Кеспе, балық және соя тұздығы мен қантты қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Кеңес: Тайландта кеспе тағамдары тамақтану кезінде дәміне қарай чили ұнтағы мен қантпен дәмделеді.