Қуырылған күріш кеспесі және күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 300 гр күріш кеспесі (ені 2 см немесе тар) 400 гр күркетауық немесе тауық еті 1 ас қасық.л өсімдік майы 1 ас қасық.л соя соусы 500 гр брокколи 3 ас қасық.л өсімдік майы 2 жұмыртқа 3 ас қасық.л балық соусы 3 ас қасық.л тәтті соя соусы 1,5 ас қасық.л қант
Сипаттамасы 4 порция үшін күркетауықты жолақтарға кесіп, өсімдік майы мен соя соусында маринадтаңыз. Кәстрөлде суды қайнатыңыз және ондағы күріш кеспесін шамамен 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін кеспені суық сумен шайып, ағызып жіберіңіз. Брокколиді тазалаңыз, кесіңіз және тұзды суға 3 минут қайнатыңыз. Суды ағызып, брокколиді бір жаққа қойыңыз. Өсімдік майын дөңес түбі бар қазанда (вок) немесе табада қыздырыңыз. Күркетауықты сол жерге салыңыз да, қуырыңыз. Етті бір жаққа қарай итеріп, жұмыртқаны бос орынға ұрып, ақуыз мен сарысын араластырып, қуырыңыз. Етпен араластырыңыз да, бәрін қайтадан бір жаққа жылжытыңыз. Брокколиді құйыңыз және 5 минут бойы қуырыңыз. Кеспе, балық және соя тұздығы мен қантты қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Кеңес: Тайландта кеспе тағамдары тамақтану кезінде дәміне қарай чили ұнтағы мен қантпен дәмделеді.