Толтырылған құмыра
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 750 гр картоп 2 ас қасық.л. зәйтүн майы бұрыш 1 ас қасық.л. розмарин 25 гр. май 350 мл құрғақ ақ шарап шамамен. 1,5 кг дайындалған құмыра 1 ас қасық.л. лимон шырыны 3 түйір сарымсақ Тостқа арналған 4 тілім нан 200 гр шантерелл 1 шай қасық. паприка ұнтағы Кесілген беконның 5 тілімі 1 түйір тегіс ақжелкен ағаштан жасалған шашлыктар
Сипаттамасы 4 порцияға арналған: 1. Картопты жуып, тұзды суға 10 минут қайнатыңыз. Аздап суытып, қабығын аршып, жұқа тілімдерге кесіңіз. Пісіру парағын майлап, үстіне картопты қабаттарға жайыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз және розмарин себіңіз. Сары майды үстіне жайып, шарап құйыңыз. Пешті 200 С дейін қыздырыңыз. 2. Құмыраны шайыңыз, майлықпен сүртіңіз, іші мен сыртын тұздап, лимон шырынын себіңіз. 3. Сарымсақты ұсақтап тураңыз. Нанның шеттерін кесіңіз, етін текшелерге кесіңіз және қытырлақ болғанша қуырыңыз. Саңырауқұлақтар аяқтың түбін кесіп тастайды, сарымсақпен бірге аздап қуырады. Тұз, бұрыш және паприка себіңіз. Балықты осы массаға толтырып, тілімді шашлыкпен шаншыңыз. Беконмен орап, картоптың үстіне қойыңыз. Орташа деңгейде шамамен 45 минут пісіріңіз.