Төрт ірімшік соусы бар лазанетте
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 50 гр Эмменталер ірімшігі 50 Пармезан ірімшігі 100 гр Горгонзола ірімшігі 125 гр Моцарелла ірімшігі 400 гр лазанетта (толқынды жиектері бар кең кеспе) тұз, бұрыш, мускат жаңғағы 1 ас қасық.л май немесе маргарин 1 ас қасық.л ұн 3/8 л сүт 20 гр қарағай жаңғағы немесе ұсақталған бадам 1 түйір ақжелкен мүмкін 3 ас қасық ақ шарап
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Эмментальер мен пармезанды ірі үккіштен өткізіңіз. Горгонзолла мен моцарелла ірімшіктерін текшелерге кесіңіз. 25 гр пармезанды безендіру үшін қалдырыңыз. 2. Кеспені тұзды суға шамамен 10 минут қайнатыңыз. Сары майды немесе маргаринді қыздырыңыз, үстіне ұнды қуырыңыз. Араластыра отырып, сүтті құйыңыз. Қайнатыңыз, 5 минут қыздырыңыз. 3. Қарағай жаңғақтарын майсыз табада қуырыңыз және табадан алыңыз. Ақжелкенді жуыңыз, суды шайқаңыз және безендіру үшін аздап қалдырыңыз, жолақтарға кесіңіз. пісірілген ірімшіктерді тұздыққа араластырыңыз және еруіне мүмкіндік беріңіз. Шарапты қосып, тұздықты тұз, бұрыш және мускат жаңғағымен молынан дәмдеуге болады. 4. Кеспеден суды төгіп тастаңыз. Ірімшік соусымен және ақжелкенмен араластырыңыз. Ыдыстарға оп-ны жайыңыз. Қарағай жаңғағын себіңіз. Ақжелкенмен және пармезанның қалған бөлігімен безендіріңіз. Сусын: құрғақ ақ шарап.