Табада картоп қосылған артишоктар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Құрамдас бөліктер: 800 гр картоп (піспеген) тұз 1 кг артишок (кішкентай!) 3 ас қасық.л лимон шырыны 3 түйір сарымсақ 3 пияз 200 гр рукола 50 мл зәйтүн майы (1) 20 мл зәйтүн майы (i1) 2 ас қасық. л бұрыш майы 3 ас қасық.л бальзам сірке суы
Сипаттамасы Табада картоп қосылған артишок Картопты тұзды суға дайын болғанша пісіріңіз, суды төгіп тастаңыз, картопты тазалап, суыққа қойыңыз. Содан кейін картопты жұқа тілімдерге кесіңіз. Артишок сабағын пышақпен 5 см-ге дейін кесіңіз. Сабақтарды ақ ет көрінетін етіп тазалаңыз. Топинамбурдың сыртқы қатты жапырақтарын жұлып алыңыз. Жоғарғы жапырақтардан өткір ұштарын кесіңіз. Топинамбурдың түбінен сыртқы жапырақтарды кесіңіз. Аршылған артишоктарды дереу лимон шырыны қосылған суға салып, қақпақпен 15 минут қайнатыңыз. Саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, ағызып жіберіңіз және ұзындығы бойынша төртке бөліңіз. Сарымсақ қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Пиязды тазалап, текшелерге кесіңіз. Риколаны сабағынан кішкене бөліктерге бөліп, суды жуыңыз және шайқаңыз. Үлкен табада өсімдік майын (1) және сары майдың жартысын қыздырыңыз. Онда картоп кесектерін қосып, жер қыртысына дейін қуырыңыз. Сарымсақ пен пиязды қосып, қызарғанша қуырыңыз. Жақсылап тұз бен бұрыш себіңіз. Сонымен бірге өсімдік майы мен сары майдың қалдықтарын екінші табада қыздырыңыз. Артишоктарды салып, алтын қоңыр түске дейін қуырыңыз. Бальзам сірке суын құйып, қайнатыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Риколаны араластырыңыз, артишокты қуырылған картоппен араластырыңыз және дереу қызмет етіңіз.