Бальзамико және пеперони қосылған шалот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 14-16 кішкене порция үшін: 900 гр шалот Ѕтұз, 100 гр қант 6 ас қасық.л зәйтүн майы 4 ас қасық.л бальзам сірке суы 250 мл құс сорпасы 1-2 кішкене шалфей сабағы 1-2 қызыл пеперони
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: Шалотты қабығында 1 минут бойы тұзды суға салып, үстіне салқын су құйып, қабығын аршыңыз. Қантты қызарғанша қуырыңыз (араластырмаңыз), зәйтүн майы мен сарымсақ қосыңыз, 4-5 минут қуырыңыз (егер қант түйіршіктерге айналса, алаңдамаңыз, олар кейін ериді.) Бальзам сірке суын (бальзамико) құйыңыз, құстың қайнатпасын құйыңыз, тұз бен шалфей қосыңыз. Шамамен 20 минут бойы бумен пісіріңіз (бұрынғы көлемнің 1/8 бөлігіне дейін). Пеперониді тазалаңыз, жұқа сақиналарға кесіңіз, табаға пияз дайын болғанға дейін шамамен 5 минут бұрын қосыңыз. Пиязды суық жерге қойыңыз. Қосымша: жаңа шалфейдің жапырақтарын алып тастаңыз, жолақтарға кесіңіз және пияз қосылған табаққа салыңыз. Ескертпе: Шалот тауық бауырының кілегейіне (рецептті қараңыз), сондай-ақ басқа пасталарға гарнир ретінде жақсы үйлеседі. Кейбір әуесқойлар оны ешнәрсесіз, дәл осылай тұтынады. Кеңес: Шаллоттарды салқын түрде де тазалауға болады. Үлкен шамдарды кесектерге кесіңіз. Пісіру кезінде шалфейдің құрғақ бұтақтарын қосуға болады, олар салқындату алдында жойылады. Шалфейдің қарқынды иісі буланып, суық пиязда тек жағымды дәм ретінде көрінеді. Пеперониді бірден немесе пісіру уақытының жартысынан кейін қосуға болады. Жаңа шалфейді қалдыруға болады. Сіз бальзамиконы көбірек қолдануға болады, ол өте дәмді болып шығады!