Шафран кускусы мен сәбіз қосылған теңіз камбала филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 6 порция үшін: 1 кг жұқа сәбіз, 1 қызыл пеперони, 500 мл сәбіз шырыны, тұз, 1 ас қасық.л крахмал, 400 мл қаныққан көкөніс сорпасы, 1 даршын таяқшасы, 0,2 грамм шафранның 2 пакеті, 1 шай қасық. ұнтақталған зире, 50 гр май, 1 тазартылмаған лимон, 50 гр пісте, 1 шай қасық. раст. май, жалбыздың 3-4 сабағы, 150 гр 6 теңіз камбала филесі, 250 гр кускус, аздап паприка ұнтағы, ащы.
Сипаттамасы (тағамдар: африкалық) Дайындау: Сәбізді аршып, ұзын жемістерді екіге бөліңіз. Пеперониді ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, тұқымдарды алып тастаңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. Сәбізді сәбіз шырыны, пеперони және тұзбен жабық кастрюльде шамамен 10 минут қайнатыңыз. Крахмалды біртекті массаға аздап сумен араластырыңыз және онымен сәбіз шырынын қоюлатыңыз. Даршын, шафран және зире қосылған көкөніс сорпасын қайнатыңыз, шамамен 250 мл-ге дейін буға пісіріңіз. Даршынды алып тастаңыз, 30 г май мен тұз қосыңыз. Лимон қабығын үккіштен өткізіп, сәбізге қосыңыз. Қалған лимон қабығын кесіп, лимонды 6 тілімге кесіңіз. Пістелерді өсімдік майына қуырып, аздап тұз себіңіз. Жалбыз жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Қалған майды ерітіп, аздап тұздап, балық филесіне себіңіз де, әрқайсысына бір тілім лимон салыңыз. Көкөніс сорпасын дәмдеуіштермен қайнатыңыз, кускус қосыңыз, қайнатыңыз және қақпақ астында 7 минут қайнатыңыз. Балықты грильдің астынан жоғарыдан екінші деңгейде шамамен 5 минут пісіріңіз. Сәбізді жылыту үшін. Кускусты шанышқымен езіп, шеңбер түрінде жайыңыз. Балықты үстіне қойып, паприка ұнтағын себіңіз. Сәбізді шырынмен бірге үстіне жайып, пісте мен жалбыз себіңіз.