Жасымық пен су кресі қосылған асшаяндар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 6 порция үшін 125 гр пияз 1 түйір сарымсақ 40 гр жаңа зімбір тамыры 6 ас қасық.л жаңа сығылған лимон шырыны 350 мл апельсин шырыны 1 шай қасық. тәтті парик ұнтағы 1 шай қасық. куркума міндетті емес чили ұнтағы 1/2 шай қасық. зире 3 ас қасық.л зәйтүн майы 1 кг асшаян, мұздатылған, басы мен қабығы жоқ, әрқайсысы 35 гр 100 гр сары жасымық теңіз тұзы 100 гр су кресі 2 бұтақ ірі жапырақты жалбыз
Сипаттамасы (тағамдар: африкалық) Дайындау Пиязды аршып, майдалап тураңыз. Сарымсақты тазалаңыз және ұсақтаңыз. Зімбірді аршып, майдалап тураңыз. Лимон шырынын 3 ас қасықпен араластырыңыз.л апельсин шырыны, имбирь, сарымсақ, пияз, паприка ұнтағы, куркума, чили ұнтағы, зире және зәйтүн майы. Асшаяндардың ішін алып тастаңыз, шайыңыз және құрғатыңыз, оларды дәмдеуіштер қоспасымен біркелкі жабыңыз және кем дегенде 12 сағат бойы суыққа қойыңыз. Жасымықты апельсин шырыны мен тұздың қалдықтарымен орташа отта қақпақпен жауып, шамамен 12-15 минут қайнатыңыз. Қиярды қабығынан аршып, ұзына бойына екіге бөліп, тұқымын шай қасықпен алып, ені 2 см кесектерге бөліп, аздап тұздап, 1 сағатқа қалдырыңыз. сарымсақ қабығын аршып, суды жуып, шайқаңыз. Асшаяндарды жасымық пен қияр қосылған кең кастрюльге араластырыңыз. Жалбызды ұсақтап тураңыз. Асшаяндарды орташа отта шамамен 5 минут қайнатыңыз, 3 минуттан кейін су кресі мен тұзды қосыңыз. Жалбызды араластырыңыз және үстелге қызмет етіңіз.