Дорададан туралған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін: Котлеттер 300 гр дорада филесі, терісі мен сүйегі жоқ 2 түйір жасыл пияз 15 гр 1 жұмыртқа (сарысы) 80 гр рикотта тұзы жаңа ұнтақталған бұрыш 3 ас қасық өсімдік майы Апельсин мен күнжіт тұқымынан жасалған тұздық 250 мл жаңа сығылған апельсин шырыны 20 мл соя соусы 2 ас қасық күнжіт майы, дәміне қарай Көкөністер 250 гр аскөк 250 гр ұсақ қызанақ 400 гр жасыл спаржа 130 гр цуккини 20 мл су 30 гр сл. май тұзы жаңа ұнтақталған бұрыш Қуырылған сәбіз 300 гр сәбіз, мүмкіндігінше қалыңдығы 50 мл сүт 50 гр ұн раст. қуыруға арналған май тұзы
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: Дорада филесін текшелерге өте ұсақтап тураңыз. Жасыл пиязды жұқа сақиналарға кесіңіз. Балықты, жасыл пиязды, жулток пен рикоттаны жақсылап араластырыңыз, жомарт түрде тұз бен бұрыш қосыңыз. Балық массасынан сегіз бірдей пирожныйлар жасаңыз. Фольгамен жабыңыз және суық жерге қойыңыз. Тұздық үшін апельсин шырынын, соя соусын және күнжіт майын орташа отта 100 мл-ге дейін буландырыңыз. Бір жаққа қойыңыз. Аскөк қабығын аршыңыз. Өзегін сынамен кесіңіз. Содан кейін аскөк жапырақтарын бір-бірінен мұқият бөліп алыңыз. Төменгі қалың жапырақтардан талшықтарды тазалаңыз. Қызанақтарды аршып, үстіне суық су құйыңыз. Қабығын аршып, төртке бөліңіз және тұқымдарды алып тастаңыз. Қояншөптің түбін кесіп тастаңыз, содан кейін спаржаны жоғарғы үштен біріне дейін өте жұқа етіп тазалаңыз. Цуккинидің ұштарын кесіңіз, цуккиниді қалыңдығы 1/2 см кесектерге кесіңіз. Дайындалған көкөністерді (қызанақтан басқа) шайқаңыз, үстіне суық су құйыңыз, ағызып, бір жаққа қойыңыз. Сәбізді аршып, ұзындығы бойынша қалыңдығы 2 мм тілімдерге кесіңіз. Содан кейін кесектерді ұзындығы шамамен 6 см және ені 2 мм жолақтарға кесіңіз. Сәбіз сабанын алдымен сүтке батырыңыз, ағызып жіберіңіз, содан кейін бөліктерге бөліп ұнға салыңыз. Терең қуырыңыз *майды 180С дейін қыздырыңыз) 30 секундтық бөліктерде, саңылаулы қасықпен алыңыз да, аспаздық пергаментке ағызу үшін қойыңыз. Тұзбен дәмдеңіз. Котлеттерді өсімдік майына екі жағынан да қызарғанша жалпы 5 минут қуырыңыз. Тұздықты қайта қыздырыңыз. Көкөністерді сумен және сары маймен орташа отта қыздырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Көкөністерді, пирожныйларды және қуырылған сәбізді табақтарға жайып, тұздықпен бірге беріңіз.