Ащы қызанақ соусы қосылған баклажан кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 6 порция үшін: 6 үлкен ұзын баклажан өсімдік майы, қуыруға арналған 2 ас қасық.л. құрғақ орегано тұзы және жаңадан ұнтақталған бұрыш 300 гр моцарелла 1/2 л. томат тұздығы
Сипаттамасы (асхана:Итальяндық) Дайындау: Бұл классикалық, талғамсыз неополитандық рецептті өзгерту үшін пішінді төсеу үшін баклажанды қолдануға болады, содан кейін ол томат соусы мен моцарелла араласқан пенне немесе феттуцин сияқты кез келген макарон өнімдерімен толтырылады. Баклажанның ұштарын кесіп, ұзындығы бойынша лимтиктерге кесіңіз. Ащыны тұздау және кетіру қажет емес. Үлкен табада өсімдік майының жеткілікті мөлшерін 180 С температураға дейін қыздырыңыз - температураны келесідей білуге болады: егер бір тілім нан бір минут ішінде қызарғанша қуырылса, онда температура қолайлы. Баклажандарды 5 минут ішінде бөліктерге бөліп, алтын түске дейін қуырыңыз. Пергаментке ағызып жіберіңіз, орегано, тұз және бұрыш қосыңыз. Нанды 180 С дейін қыздырыңыз. Диаметрі 23 см дөңгелек пішінді бірнеше баклажанмен салыңыз. Моцарелланы тілімдерге кесіңіз. Қалған баклажандарды, томат тұздығын және ірімшікті қабаттарға салыңыз да, баклажан қабатымен аяқтаңыз. 20 минут пісіріңіз сақтық көшірме жасаңыз, барлық ингредиенттер өте жақсы қызуы керек. Шамамен 5 минут суытыңыз. Қыздырылған табаққа аударыңыз, пішінді шайқаңыз және дереу қызмет етіңіз. Томат соусы үшін бір пиязды зәйтүн майына қуырып, банкадағы қызанақты қосып, қасықпен езіп, чили қабығын және розмарин мен тимьянның бір бұтағын қосып, қақпағын ашпай шамамен 10 минут қайнатыңыз, майдалап туралған бір түйір сарымсақ қосыңыз. тұз, бұрыш және бір шымшым даршын себіңіз. Өте қарапайым, өте дәмді...