Баклажан мен саңырауқұлақтардан таглиательге арналған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін: 2 пакет қызанақ сарымсақ (міндетті емес) 375 мл кілегей 4 орташа шампиньон саңырауқұлағы 1/2 баклажан шерри орташа орегано тегіс ақжелкен тұзы мен жаңа ұнтақталған бұрыш 4 ас қасық зәйтүн майы жаңа үгітілген пармезан 400 гр таглиатель кеспесі
Сипаттамасы Таглиательге арналған баклажан мен саңырауқұлақ соусы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Саңырауқұлақтар мен баклажанды тазалаңыз, жуыңыз және текшелерге кесіңіз. Сарымсақты аршып, майдалап тураңыз. Ақжелкенді жуыңыз, суды шайқаңыз және майдалап тураңыз. 2. Сарымсақты 1 ас қасықта қуырыңыз.л зәйтүн майы, содан кейін қызанақты қосыңыз. Аздап қант пен орегано қосып, бәрін бірнеше минут қайнатыңыз. Кілегей қосып, тұздық қоюланғанша пісіріңіз. 3. Бұл орын ала бастағанда, оған аздап шерри (шамамен бір стақан) құйып, қоюланғанша қайтадан қайнатыңыз. Процесті 2 - 3 рет қайталаңыз. 4. Екінші табада зәйтүн майының қалдықтарын қыздырып, үстіне алдымен баклажанды қуырыңыз, содан кейін саңырауқұлақтарды сол жерге қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Баклажандар мен саңырауқұлақтарды тұздықпен бірге томат тұздығына құйып, баяу отта қайнатыңыз. 5. Осы уақытта кеспені жеткілікті мөлшерде тұзды суға пісіріңіз. Суды ағызып, кеспелерді терең, алдын ала қыздырылған табақтарға салыңыз. Тұздықты құйыңыз, ақжелкен мен пармезан ірімшігіне себіңіз және қызмет етіңіз. Сусын: Құрғақ ақ шарап.