Руиль соусы қосылған балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Дайындау уақыты: 60 мин. Өнімдер: 400 гр аралас балық филесі (мысалы, теңіз басы, дорада, долгера немесе лобана) 1 түйір сарымсақ, тимьянның 2 бұтағы 3 ас қасық.л зәйтүн майы 300 гр ұлулар тұзы, 1 кішкене ақжелкен тамыры 1/2 жасыл пияздың кішкене сабағы, 1 балдыркөк сабағы 1/2 кішкене аскөк 80 гр саңырауқұлақтар 1 шай қасық. анис аперитиві "Пернод" (көкөніс сорпасын алмастыруға болады) Шафранның 1 дозасы бидай нанының бірнеше қуырылған бөлігі
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Тұздық үшін: 1 қызыл паприка, тұз 2 түйір сарымсақ 1 кішкене пісірілген картоп 3-4 түйір шафран 1 шай қасық Дижон қышасы 1 сарысы 1/2 шай қасық ірі теңіз тұзы жаңа ұнтақталған бұрыш 150 мл зәйтүн майы Дайындау: Филені тұтынуға ыңғайлы бөліктерге кесіңіз. Сарымсақты аршып, майдалап тураңыз. Тимьянмен және 1 ас қасықпен бірге.л зәйтүн майын балыққа салыңыз, қақпақпен 30 минут маринадтаңыз. Қабыршақтарды жақсылап шайып, щеткамен тазалаңыз, ашылған қабықтарды сұрыптаңыз. Қайнаған тұзды суға салып, олар ашылғанша пісіріңіз. Ағызуды елекке тастаңыз, етті раковиналардан алыңыз. Ақжелкеннің тамырын тазалаңыз, жасыл пиязды, балдыркөк пен аскөкті жақсылап жуыңыз және тазалаңыз. Шампиньондарды аспаздық пергаментпен сүртіңіз. Дайындалған көкөністерді ұсақтаңыз. Зәйтүн майының қалдықтарын кастрюльге қыздырыңыз, үстіне аскөк, балдыркөк және ақжелкен тамырын қуырыңыз, сәл кейінірек саңырауқұлақтар мен жасыл пиязды қосыңыз. Пернотты құйыңыз, оған балық сорпасын құйыңыз және ондағы көкөністерді қайнатыңыз. Шафран, маринадталған балық кесектерін қосып, оны шамамен 3 минут қайнатыңыз. Қабыршақтарды қосып, аздап қыздырыңыз. Тұздық үшін паприканы екіге бөліңіз, тұқымдар мен құйрықты алыңыз, жуыңыз. Тұзды суға құйыңыз, үстіне суық су құйыңыз және қабығын алыңыз. Сарымсақ пен картопты аршып, ұсақтап тураңыз. Миксерде паприка, картоп, сарымсақ, шафран, қыша, сарысы, теңіз тұзы мен қара бұрыштан пюре жасаңыз. Бұл жағдайда зәйтүн майы мен балық сорпасын бөліктерге құйыңыз, сонда кремді тұздық пайда болады. Оларды нан кесектеріне жайып, сорпамен бірге беріңіз.