Корей стиліндегі қуырылған көкөністер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Етті, баклажанды, пиязды, қызанақты, болгар бұрышын немесе дүнгенді (оны өткір ету үшін) ұзындығы 4-5 см жолақтарға кесіңіз. Туралған баклажандарды салқын түрде тұздап, бірнеше сағатқа қоя тұрыңыз (неғұрлым ұзақ болса, соғұрлым жақсы). Етті ыстық өсімдік майына пісірілгенге дейін қуырыңыз, оған пияз қосып, оны да қуырыңыз. Содан кейін сол жерде қызанақ бар және олардан су буланғанша қуырыңыз. Тұздалған баклажандарды жақсылап езіңіз (жұмсақ болу үшін, тұқымдары мен түсі олардан шығады), содан кейін суды өте мұқият сығып алыңыз. Сығылған баклажандарды қуырылған көкөністер мен ет қосылған табаға қосып, 2-3 минут қуырыңыз (егер ұзағырақ болса, олар жұмсарады) және бірден бұрыш қосыңыз. Қақпақсыз қуырыңыз, үнемі араластырыңыз, тағы 5-7 минут. Баклажандар майды "жақсы көретінін" есте ұстаған жөн. Өшірмес бұрын қара бұрыш, сарымсақ, глутаматпен дәмдеңіз, аздап соя тұздығын қосыңыз (1/2 - 1 ас қасық). Оны ыстық та, суық та жеуге болады. Етсіз де пісіруге болады. ет 200 г. баклажандар 2 дана. болгар бұрышы 1-2 дана. пияз 1-2 дана. қызанақ 2-3 дана. тұз өсімдік майы бұрыш қара сарымсақ соя соусы