Күріш қосылған күркетауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қуыруға арналған табада үлкен текшелерге кесілген күркетауықты қуырыңыз. Тек дайын күйге келтіріңіз, қызарудың қажеті жоқ. Табаққа салыңыз. Күрішті (қажет болса шайыңыз) табаға лақтырып, май қосыңыз. Баяу отта ашық алтынға дейін араластыра отырып қуырыңыз - шамамен 5-8 минут. Кәстрөлге тастаңыз да, су құйып, тыныш отқа қойыңыз. 15 минуттан кейін дәміне қарай тұз қосыңыз. Табаға май құйыңыз. Орташа отта пиязды қуырыңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз, сары май қызарғанша. Майды сақтай отырып, табадан алыңыз. Жолақтарға кесілген сәбізді сол жерге тастаңыз, тыныш отта бір минут өткізіңіз және дереу ұқыпты, жұқа шеңберлерге кесілген болгар бұрышын қосыңыз. Бұқтыруға бес минутқа қалдырыңыз. Піскен қызанақты қосыңыз, сонымен қатар тілімдерге кесіңіз. Содан кейін қуырылғанның бәрін пиязбен бір жерге тастаңыз. Осы уақытқа дайын күрішті ағызып, табаға салыңыз. Ортасын тырмалап, күркетауық пен барлық қуырылған көкөністерді сол жерге салыңыз. Күрішті қалғандарымен араластырмас үшін мұны абайлап жасаңыз. Содан кейін күркетауық пен көкөністерді күрішпен жабыңыз. Күрішті ірі үгітілген ірімшікпен молынан себіңіз. Қақпақты жабыңыз және ірімшікті қыртысқа дейін ерітіңіз, оны өте баяу отта бірнеше минутқа қалдырыңыз. түркия филесі - 300-500 г. күріш - 250 г. күнбағыс майы (ең бастысы иіссіз) болгар бұрышы (түрлі-түсті болуы мүмкін) - 1 дана. сәбіз (орташа өлшемді) - 1 дана. қызанақ (өте піскен) - жұп пияз - 1 дана. ірімшік - 100 г.