КАУРМО ШУРБО (ет сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін Қой еті - 500 г, пияз - 150 г, сәбіз - 250 г, картоп - 750 г, қой еті - 75 г, қызанақ - 200 г, болгар бұрышы - 2 дана., шөптер -1 шоқ, дәміне қарай тұз, бұрыш. Қой етінің етін 40-50 г кесектерге кесіңіз, қызарғанша қазанға қуырыңыз, жолақтарға кесілген пиязды, сәбізді қосып, тағы 5-7 минут қуырыңыз. Сіз қызанақ немесе томат пастасын салуға болады. Осыдан кейін қазандыққа суық су құйып, қайнатыңыз және баяу отта пісіріңіз. Картопты, туралған болгар бұрышын, дәмдеуіштерді салуға дайын болғанға дейін 30 минут бұрын. Дайын шурбоны шөптерге себіңіз. Шурбоға репа, асқабақ қосуға болады. Пісірілген ет, картопты табаққа бөлек-бөлек беруге болады.