Шурбо (Бұршақ қосылған сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Қой еті 160, қой еті (шикі) 20, картоп 135, пияз 30, бұршақ 20, сәбіз 40, қызанақ 30, болгар бұрышы 20, шөптер 10, ұнтақталған бұрыш, тұз.
Сипаттамасы 40-50 г кесектерге кесілген қозы суық сумен құйылады, алдын ала суланған бұршақ, туралған сәбіз және туралған пияз қосылады, 3-5 минут қайнатылады, ірі туралған картоп салынады және қайнатуды жалғастырады. . Дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын сақиналарға кесілген қызыл қызанақты, тәтті болгар бұрышын, дәмдеуіштерді, тұзды салып, дайын күйге келтіреді.