Марокко стиліндегі көкөністермен қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қой еті 100, тауық еті 80, шұжықтар 60, қой бүйрегі 40, сары май 20, пияз 40, сәбіз 50, қызанақ 30, жаңа піскен қияр 20, құрғақ жасыл бұршақ 30, қырыққабат 40, тұз, ұнтақталған бұрыш қара және қызыл.
Сипаттамасы Бұршақ пісіру қарсаңында сіңдіріледі. Пиязды ірі турап, майға қуырылған табада бұқтырады, тұздалған ет пен тауық етін де сол жерге салып, текшелерге турап, аздап қуырып, суға салып, жартылай дайын болғанша баяу отта бұқтырады. Содан кейін туралған көкөністер мен бұршақ, ал соңында қызанақ салынады. Бұқтыруды жалғастырыңыз, қажет болғанша 20-30 г су құйыңыз, дайын болғанға дейін. Бұрын жақсылап суланған қойдың бүйрегін жіңішке тілімдерге бөліп, шұжықтарды тілімдерге бөліп араластырады да, майға 5 минут қуырады. Барлығы араластырылады, бұрышталады және өте ыстық кускуспен бірге беріледі.