Кубалық стильдегі күріш қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 250, лимон 1/5 дана., сарымсақ 2, өсімдік майы 15, пияз 30, тәтті бұрыш 15, қызанақ 40, күріш 80, құрғақ ақ шарап 20, консервіленген бұршақ 50, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қуырылған және күйдірілген тауық еті тұзбен, лимон шырынын, үгітілген сарымсақпен сүртіледі және бір сағатқа қалдырылады. Сарымсақ пен ірі туралған пиязды майға қуырады. Тәтті бұрыш түйіршіктері сақиналарға кесіліп, су құйып, аздап бұқтырылады. Қызанақтың целлюлозасы да бұқтырылады. Тауық еті дайын болғанға дейін қуырылады. Жуылған күріш тауық еті бар кастрюльге құйылады, шайқалады, шарап, тауық сорпасы, консервіленген жасыл бұршақтан алынған сұйықтық құйылады, қуырылған пияз мен сарымсақ, бұқтырылған қызанақ салынады, тұз бен бұрыш қосылады, осының бәрі қайнатылады. ет толық дайын болғанға дейін, содан кейін консервіленген бұршақ салынады. Гарнир - консервіленген болгар бұрышы.